Selasa, 13 Januari 2009

Israel :Begitu mudah Eropah memindahkan "Kudisnya"
Dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha mengasihani"Dan (ingatlah wahai Muhammad) ketika Tuhanmu memberitahu: Bahawa sesungguhnya Ia akan menghantarkan kepada kaum Yahudi itu, (terus menerus) hingga hari kiamat, kaum-kaum yang akan menimpakan mereka dengan azab sengsara yang seburuk-buruknya (disebabkan kejahatan dan kekufuran mereka). Sesungguhnya Tuhanmu amat cepat azab seksa-Nya, dan sesungguhnya Dia juga Maha Pengampun lagi Maha Mengasihani."Masjidil Al - Aqsa


Masjid Berkubah(Batu tergantung)


Zionis di ilhamkan oleh pemuka Yahudi, dan di asaskan di bukit Zion di baitulmaqdis,tapi di Ideakan oleh pengasasnya iaitu Theodor Herzl yang mengimpikan sebuah negara Israel tanpa sempat melihat hasil ideanya itu.Tapi melalui Idea nya itu lah Eropah mula terfikir untuk memindah "penyakit kudis buta" nya itu ke suatu tempat yang lain.Itulah jalan termudah bagi Eropah untuk mengubati penyakit kroniknya itu tanpa memikirkan kesan yang bakal di terima oleh bangsa lain khususnya Arab,Islam dan seluruh umat dunia.


Yahudi bangsa yang lahir dari jurai keturunan Nabi Ibrahim a.s melalui anak isteri pertamanya Siti Sarah melahirkan Nabi Ishak a.s,dan melalui Nabi Ishak a.s lahirnya Yahudza yang bermulanya keturunan Bani Israel yang telah memulakan kerosakan dan tragedi pembunuhan Rasul - Rasul utusan Allah yang telah di utuskan untuk memimpin bangsa itu.Sehingga Nabi Isa a.s(Jesus Christ menurut Hebrew ) menjadi mangsa pengkhianatan Bani Israil......


Sehingga sampai masa Allah s.w.t murka dan mengusir kaum Bani Israil dan merempat di seluruh dunia dari
135M hingga 20M


Dan lalu merempatlah Bani Israel di seluruh dunia khususnya negara - negara Eropah seperti Perancis,Jerman,U.K dan Russia.Walaupun begitu Yahudi tetap dengan sikap bongkak seperti mana mereka berada di jerusalem.Mereka melakukan aktiviti jenayah sesuka hati seperti merompak,mencuri dan bermacam lagi........


kerana bagi mereka itu satu kemuliaan yang di berikan Allah kepada Bangsa Israel selaku bangsa terpilih tapi Allah tak pernah Redha atas apa yang mereka lakukan seperti di dalam ayat Al - Israa


"Dan Kami menyatakan kepada Bani Israel dalam Kitab itu: "Sesungguhnya kamu akan melakukan kerosakan di bumi (Palestin) dua kali, dan sesungguhnya kamu akan berlaku sombong angkuh dengan melampau. Maka apabila sampai masa janji (membalas kederhakaan kamu) kali yang pertama dari dua (kederhakaan) itu, Kami datangkan kepada kamu hamba-hamba Kami yang kuat gagah dan amat ganas serangannya lalu mereka rnenjelajah di segala ceruk rantau (membunuh dan membinasakan kamu); dan (sebenarnya peristiwa itu) adalah satu janji yang tetap berlaku".


Dan di akhir kurun ke - 13 Penguasa - penguasa Eropah pula "dah naik bengang" dengan sikap bangsa Yahudi.Mengapa ini terjadi? ini semua adalah kerana mereka bersikap sombong dan tidak setia pada perjuangan. Masyarakat Kristian Eropah menyedari sikap yang ditunjukkan itu. Golongan Yahudi merupakan golongan yang tidak pernah kenal erti berterima kasih. Walaupun hanya menumpang di negara orang, perangai mereka tidak ubah seperti tuan yang memeras dan menganiaya golongan peribumi negara itu. Kemahiran berniaga telah menjadikan golongan Yahudi sombong dan tidak berperikemanusiaan.Orang yang meminjam dan berurus niaga dengan mereka terjebak dalam sistem riba. Ekonomi yang berasaskan riba telah dimulakan oleh korporat-korporat Yahudi yang berjaya untuk memastikan terus menjadi kaya tanpa memikirkan nasib si miskin.

Perkara ini tidaklah menghairankan kerana menurut kepercayaan mereka


seperti yang dijelaskan di dalam 'Talmud' iaitu tafsiran kepada kitab 'Taurat'(torrah), ada dinyatakan secara terang-terangan bahawa riba halal dengan urus niaga bersama bukan Yahudi. Ini disebabkan Yahudi adalah anak-anak Allah SWT, manakala selain mereka adalah binatang berupa anjing dan babi. Justeru itu, mereka berhak melakukan apa sahaja demi kepentingan peribadi.


Disebut dalam Talmud lagi:


 • Pemilikan harta-harta oleh selain Yahudi adalah tidak sah. Jadi sesiapa sahaja di kalangan Yahudi boleh merampas hak tersebut.
 • Allah SWT (SWT) menganugerahkan ke atas mereka hak untuk bertindak sesuka hati ke atas bangsa-bangsa lain.
 • Kedudukan Yahudi ke atas bangsa-bangsa lain sama seperti kedudukan manusia ke atas binatang. Bangsa-bangsa lain memiliki sifat-sifat kebinatangan. Tiada siapa yang dapat mengajar mereka melainkan Yahudi.
 • Riba diharamkan sesama Yahudi, tetapi dihalalkan kepada selain mereka. Malahan menurut perlembagaan Talmud itu, HARAM memberikan pinjaman kepada bangsa lain tanpa dikenakan riba.
oleh kerana itu penguasa - penguasa Eropah telah pun "hilang sabar" dengan sikap Yahudi lalu pada kurun ke -13 Eropah mengambil keputusan untuk menekan dan menindas Yahudi dengan tujuan untuk mengajar mereka.Sejarah telah menunjukkan bahawa kaum Yahudi pernah dibunuh di Sepanyol dan Portugal. Bahkan kepercayaan agama Kristian lama beranggapan bahawa menekan Yahudi adalah melambangkan keimanan yang sebenarnya.

Tekanan yang dihadapi menyebabkan Yahudi mencari perlindungan di Andalus. Pemimpin-pemimpin Islam di Andalus pada waktu itu memberi perlindungan politik kepada Yahudi sebagai satu cara untuk berdakwah kepada mereka. Namun panas yang disangka sampai ke petang, rupanya hujan di tengahari. Nikmat perlindungan rupa-rupanya tidak lama. Penganut-penganut Kristian telah berjaya menundukkan kuasa Islam di Andalus. Sekali lagi penyembelihan orang-orang Yahudi berlaku secara beramai-ramai. Mereka di halau keluar dari bandar-bandar seperti Balensia, Qordova, Gibraltar, Barcelona dan juga dari tempat-tempat lain. Seorang paderi besar Katolik di situ yang bernama Hernando Martins telah menyampaikan ucapan anti Yahudi dan mengarahkan agar unsur-unsur termasuk penganutnya dihapuskan.

Peperangan Salib telah meletus di Andalus dan kebanyakan orang yahudi dihapuskan. Ramai dari kalangan mereka telah dipaksa memeluk Kristian. Dalam tempoh kurang dari 3 bulan, setiap individu yang enggan masuk Kristian akan dihalau ke tempat lain luar dari Andalus. Sesiapa yang melanggar perintah akan dihukum bunuh .

Kebanyakan orang Yahudi yang enggan memeluk Kristian telah meninggalkan Andalus. Malangnya di tengah jalan para lanun telah menangkap mereka dan mereka dijadikan hamba untuk diperniagakan. Sesiapa yang terlepas pula jarang yang dapat hidup kerana diserang kelaparan dan penyakit berjangkit seperti taun dan lain-lain.


Walaupun menghadapi pelbagai penindasan, golongan Yahudi akhirnya berjaya juga menaja satu perhimpunan yang menghimpunkan sekitar 80,000 orang ahli. Mereka mengambil keputusan untuk berhijrah ke Portugal setelah mendapat pelawaan rajanya yang beragama Kristian dan bersikap terbuka. Setibanya di sana, raja yang selama ini bersikap terbuka, tiba-tiba berubah menjadi anti Yahudi selepas dipengaruhi golongan gereja yang selama ini menentang mereka. Semua golongan

lelaki dewasa Yahudi telah dipaksa meninggalkan negara Portugal, manakala wanita dan anak-anak dipaksa menukar agama kepada Kristian.Tekanan dan kezaliman ke atas Yahudi sebenarnya tidaklah terbatas di negara-negara seperti Sepanyol, Portugal dan Rom sahaja.


King Philip of France


Malahan semua negara Eropah Kristian telah mengambil sikap anti-Yahudi secara terang-terangan. Di bawah dinyatakan peristiwa-peristiwa kezaliman yang berlaku keatas golongan Yahudi

 1. Di England, King Edward telah menghalau Yahudi beramai-ramai pada tahun 1290.
 2. Di Perancis, King Phillip telah menghalau mereka dari Perancis pada tahun 1306. Menurut fakta sejarah, Raja Phillip kemudiannva telah membenarkan sebahagian daripada mereka untuk pulang ke Perancis selepas itu, tetapi keputusan diambil untuk menghalau semula mereka pada tahun 1394.
 3. Di Hungary, golongan Yahudi telah dibuang negara beramai-ramai. Tetapi mereka memberanikan diri pulang semula sebelum dihalau kembali pada tahun 1582.
 4. Di Belgium, mereka dihalau beramai-ramai pada tahun 1370.
 5. Di negara Czechoslovakia pula, puak Yahudi dihalau pada tahun 1380. Mereka kembali semula untuk bermastautin pada tahun 1592. Malangnya pada tahun 1744, Queen Maria Theressa telah mengarahkan agar dihalau semula golongan Yahudi tersebut.
 6. Di negara Austria pula, Raja Bright ke-5 telah menghalau mereka dari negara itu pada tahun 1420.
 7. Di Holland, mereka dihalau dari Outricht pada tahun 1444.
 8. Di Itali, mereka dihalau dari Napoli dan Sardina pada tahun 1540.
 9. Di Jerman, golongan Yahudi dihambat dari Bavaria pada tahun 1551. Kemudian telah berlaku penindasan secara berterusan ke atas mereka oleh masyarakat berfahaman Nazi. Beratus ribu Yahudi telah terkorban dalam keganasan itu.
 10. Di Rusia pula, rakyat tempatan telah berkerjasama menghalau orang-orang Yahudi pada tahun 1510. Golongan Yahudi beransur-ansur pulang selepas itu dengan harapan penduduk tempatan telah memaafkan mereka. Namun begitu, tekanan masih berterusan sehingga tentera Rusia turut masuk campur untuk menyembelih mereka beramai-ramai di Ukraine sepanjang tahun 1919.
Menurut kajian, lebih dari 100,000 Yahudi telah diragut nyawanya termasuk lelaki dan perempuan serta anak-anak mereka. Jalanraya telah dibasahi dengan darah mereka. Tentera telah melakukan kekejaman di luar batasan pemikiran manusia di samping mencincang lumat anggota badan mereka.

Begitu sekali pun mereka tetap kembali ke Eropah,dengan muka tak malu.Oleh itu pada akhir kurun ke -17 Kesatuan EU atau pada masa itu di kenali sebagai Persidangan Raja - Raja Eropah yang di pengerusikan oleh Raja England iaitu King George V berusaha untuk mencari "kandang baru" untuk menyelesaikan masalah kudis mereka...


Pada mulanya mereka mencadangkan kepulauan Iceland namun Raja England kurang bersetuju...dicadangkan pula kepulauan Cyprus namun ditentang oleh Maharaja Italy.......

King Philip IV dari Portugal pula mencadang Kesemua mereka di pindah kan Ke Cape Town Afrika Selatan kerana beliau telah pun memulakan usaha tapi rancangan itu kurang mendapat sambutan kerana ia melibatkan kos yang tinggi dan Masa yang amat panjang berikutan jarak peralanan yang terlalu jauh......

Setelah berbincang dengan pakar gereja mereka lalu mereka sepakat untuk "memulangkan" sahaja Yahudi ke
Jerusalem...sebagai mana yang tertulis dalam "bible" sebab bagi mereka tempoh pengusiran yang dirmukai Allah S.W.T selama 400 tahun telah pun Tamat.
Tapi agak sukar kerana Sultan Salahudin Al - Ayubbi masih lagi penguasa yang "ampuh" di
Baitul
- Maqdis.
Di cuba untuk 100 tahun selepas itu pun sukar juga kerana Palestin di kuasai oleh Empayar Islam Uthamniyyah,satu empayar islam yang amat hebat....
.


Sultan Salahuddin Al-AyubbiTak lama selepas itu Perang Dunia 1 pun bermula,Adolf hitler telah menjadi pemain utamanya dan menjemput Empayar Turki sebagai "Regu Istimewa" kerana bakal menerima habuan yang setimpal iaitu memperoleh semula Sepanyol dan Grecce....
Namun ia hanya sekadar mimpi apabila Jerman dan sekutu - sekutunya kalah dan di paksa menandatangani perjanjian Versailles dan turki Uthmaniah harus mempersetujui penyerahan wilayah-wilayahnya kepada Austria, Vennice dan Poland. Walaupun demikian, mereka tetap mempertahankan hak mereka di bahagia tenggara Eropah, termasuk pantai barat dan utara Laut Hitam. Namun pada abad ke-19, kerajaan Uthmaniah kembali kehilangan sebahagian besar dari wilayah taklukkannya yang dimulai dengan kemerdekaan Yunani pada tahun 1829 dan pendudukan Perancis ke atas Algeria pada tahn 1830. Kerajaan Uthmaniah menjadi "the sick man of Europe" iaitu Orang Eropah yang sakit dan hanya persaingan mereka inilah yang mencegah terjadinya perpecahan-perpecahan yang dahulunya pernah terjadi. Setelah kekalahannya dalam Perang dunia 1 di tahun 1912-1919, semua wilayah ini masih tetap berada di bawah Kerajaan Uthmaniah, dengan wilayah Eropahnya adalah kawasan di sekitar Istanbul meluas sampai ke sebelah utara Edirne (Adrianople) dan ke barat sampai ke Gallipolii
Bangsa Turki di bawah kekuasaan Mustafa Kamal Atturk telah menghapuskan nama Kerajaan Uthmaniah pada 1922 dan diganti dengan Republik Turki. Wilayah- wilayah jajahan di Asia dan Afrika dahulu telah hilang kecuali Anatolia yang masih berada di wilayah Republik Turki ini.

Perang Arab - Israel 1973

Dengan ini kehilangan wilayahnya di sebelah barat telah menjayakan rancangan Eropah untuk memindahkan "kudis buta" mereka ke suatu tempat
yang lain....Yang di namakan Jerusalem
maka bermula lah titik hitam bagi bangsa Arab P
alestin kearah "al - nakbah" iaitu malapetaka yang di tinggalkan atas kerja mudah Eropah....

Askar Mesir Dalam Perang Arab - Israel


Penutup

Janji Allah SWT akan sampai bagi memastikan Islam akan tinggi semula dan musuh-musuh Islam terutamanya Yahudi akan kembali ke era kesusahan dan penindasan seperti keadaan asal mereka.Pejuang Hamas


Kita meyakini usaha mereka mengumpulkan bangsa mereka di tengah-tengah negara umat Islam itu akan berakhir dengan penghapusan mereka secara terus dari muka bumi Allah SWT ini. Ini bersesuaian dengan maksud sebuah hadith sahih riwayat Al-Bukhari dan Muslim:

"Tidak akan berlaku kiamat sehinggalah orang-umat Islam berperang dengan orang-orang Yahudi (di sebuah tempat). Orang-umat Islam akan membunuh mereka beramai-ramai sehinggakan apabila mereka bersembunyi di sebalik batu dan pokok, tiba-tiba pokok-pokok dan batu-batu itu bersuara menjerit memanggil umat Islam agar membunuh orang-orang Yahudi itu, kecuali pokok 'Gharqad', kerana ia adalah pokok Yahudi".

Janji Nabi pastinya benar. Peristiwa ini akan berlaku bagi menamatkan siri pengkhianatan Yahudi terhadap Islam dan manusia secara keseluruhannya .
Setinggi - tinggi Doa buat Pejuang - pejuang Hamas yang tegar pertahankan Wilayah GazaTiada ulasan: