Isnin, 9 Januari 2012

Konspirasi Apa Anwar Di Bebaskan?


Masing - masing cukup gembira, sampai ada yang terlompat - lompat yang mengatakan Anwar sudah bebas.Sungguh kasihan apabila mereka melihat terlepasnya Anwar dari tuduhan liwat itu adalah satu pembebasan.Jawapan nya sesekali mungkin tidak.

Ada kisah yang melayang di langit mengatakan ada "deal" antara anwar dan najib,tapi bagi saya ini hanya lah sekadar kisah - kisah tahyul tetapi tidak mustahil terjadi.Namun di sebalik pembebasan Anwar saya sedikit terkesan melihat ianya adalah konspirasi politik yang berterusan untuk mengekalkan kuasa Regim UMNO.

Mengolah Persetujuan rakyat,mungkin itulah perkataan yang begitu kuat melintas di fikiran selepas daripada pembebasan Anwar.Tekaan yang melintas di minda tepat sekali terpapar di skrin televisyen "Mahkamah Malaysia Telus dan Adil"

Ini lah permainan Regim, taktik propaganda Nazi (Argentum ad Naussem) sekali lagi di mainkan untuk menjayakan Kosnpirasi politik yang berterusan lantas yang menjadi mangsa bukan Anwar tetapi rakyat seluruhnya.

Apabila Anwar di bebaskan maka apa yang regim berjaya di lakukan di sini ialah mereka berjaya meyakin rakyat bahawa insitusi kehakiman telah di bersihkan.Maka dengan itu tidak alasan bagi rakyat untuk memilih UMNO dan Barisan Nasional sebagai pemerintah dalam pilihanraya.Tapi ingat ! adakah anwar terlepas begitu sahaja? tidak,!

Pendakwaraya masih boleh membuat rayuan di mahkamah rayuan walaupun kes ini sudah tamat."come one Bro" semua badan - badan daulah adalah milik mereka,mereka pasti takkan melakukan sesuatu yang akan menjerut leher mereka sendiri.

Oleh itu mungkin Rayuan di tangguhkan sementara kepercayaan rakyat kepada UMNO pulih.Manakala pada ketika Anwar di bebaskan Najib pula di luar negara,habis ini kerja siapa? sudah pasti ini kerja orang dalam kem gerombolan sendiri untuk kena'kan Najib.

Maka dalam pilihanraya akan di canang pada makcik - makcik felda yang mana UMNO adalah telus dan adil dalam mentadbir.Sudah pastinya Imej UMNO di mata rakyat sudah suci dalam debu.

Taktik ini di panggil, baling satu batu kena dua ekor burung.Apabila penyokong gerombolan sendiri sudah marah pada "laki - bini" ini maka semua undi pemilihan agung akan berpindah kepada siapa?

Selepas menyelesaikan Najib dalam gerombolan sudah pasti kita akan terperanjat bila kertas rayuan "kes liwat" untuk Anwar akan di buka di mahkamah rayuan.Untuk apa ini semua.kita habis kan masa dan wang berkumpul di hadapan mahkamah.

Sebab Anwar sudah pastinya akan di heret buat kali kedua,jalan penyelesaian yang terbaik adalah Turun ke jalanraya hingga kerajaan tumbang dan dalam pada masa itu bukan sahaja Anwar malah rakyat seluruhnya kita bebaskan.

1 ulasan:

PAK JUNAIDI berkata...

SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA