Jumaat, 8 Mei 2009

Maka Bersidanglah BN di Dewan Yang Hina !Selepas memerhatikan apa yang berlaku semenjak pagi di kota Ipoh ini, jelaslah DEMOKRASI telah dibunuh.
Leboh 50 orang telah ditahan. Mungkin lebih ramai yang akan ditahan.
tapi ini perkara biasa yang berlaku apabila DEMOKRASI dibunuh.Sekarang pilihan ditangan rakyat, mahu melawan atau mahu terus membiarkan diri dihina oleh pemerintah yang rakus, sombong dan bongkak!Semalam dunia menyaksikan bagaimana Barisan Nasional yang dipimpin oleh Najib Razak menggunakan jentera kerajaan seperti polis dan pegawai-pegawai kerajaan untuk memastikan mereka terus berkuasa.
Apa yang dilakukan di DUN Perak semalam adalah bukti Perlembagaan Persekutuan dan Demokrasi sudah tidak lagi dihormati dan disanjungi.
Tindakan Polis Diraja Malaysia (PDRM) masuk kedalam DUN dan mengheret Speaker V. Sivakumar adalah bukti yang jelas bahawa di Malaysia ini, Perlembagaan Persekutuan dan Demokrasi sudah tidak lagi dihormati oleh Barisan Nasional yang dipimpin oleh suami Rosmah Mansor, Najib Razak.

Sewaktu Karpal Singh diserang di parlimen oleh Pemuda Umno yang kini dipimpin oleh Khairy Jamaluddin, Ketua Polis Negara menggunakan alasan “Imuniti Parlimen” untuk menghalalkan tindakan anggotanya untuk tidak bertindak membantu Karpal.

Tetapi semalam lain pula ceritanya. “Imuniti DUN” dihina begitu sahaja oleh PDRM yang bertuankan Barisan Nasional sehinggakan DUN Perak kini tidak boleh lagi dirujuk sebagai “Dewan Yang Mulia”.
Secara rasminya, kita kini boleh menggelar DUN Perak sebagai “DEWAN YANG HINA”. Dewan ini Lebih Hina Dari Babi,lebih Baik kita Panggil Dewan ini Sebagai Dewan Babi Nasional.

Seorang speaker Yang Di lantik Secara Sah Melalui Pilihanraya Dan Proses Demokrasi Telah Di Heret secara kasar Keluar Dewan....Inilah Yang di katakan oleh Najib Jahanam...One Malaysia....satu Malaysia....tapi sekarang apa yang berlaku bukan Satu Malaysia tapi Satu Dunia Dah tahuUMNO/BN dan Perkosa Sistem Demokrasi.........Anggota keselamatan sperti Polis dan Samseng di gunakan Untuk mengekalkan Kuasa,Perlembagaan Dan Undang - Undang telah di Ketepikan.Maka ini lah yang di namakan satu Malaysia Bangsa dah tahu BN kini Parti yang Tak beradab.Pembalasan Dari Rakyat akan menanti BN dalam PRU yang seterusnya.

4 ulasan:

checkmate berkata...

perlembagaan di permainkan oleh UMNO BN...

terima kasih

Tanpa Nama berkata...

saudara...bercakap soal babi..saya rasa saudara lebih babi dari babi...inilah dinamakan pengkhianat bangsa....baru setahun jagung dah nak memekik melolong macam orang gila...sedar lah wahai melayu..

story shahidan berkata...

saudara......xnampakkah saudara siapa yang menghina dewan yg sepatutnye dirujuk sebagai DEWAN YANG MULIA???????????nak berkata janganla sedap mulutje...klula demokrasi itu di bunuh saudara xkan dpt untk menulis apa yg tercatat didlm blog saudara ni...dan juga kemenangan yg memihak kpd Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaluddin sebagai menteri besar sah Perak....berfikirla saudara jngn nk duk nulis blog untuk menghentam sesama umat islam...drpd saudara nk duk nulis blog ni yg mungkin saudara sendiri xtau apa fakta sebenarnye elokla saudara pergi perbanyakkan bacaan al-quran saudara drpd mengelirukan fakta sebenar.....

LeeSlimShady berkata...

saudara story Shahidan

Memang sepatutnya ia di rujuk sebagai DEWAN YANG MULIA ...tapi bila kemuliaan dewan itu telah di cabuli dengan insiden yang di rancang dan apabila speaker dewan di heret tak ubah macam binatang..serta samseng di benarkan menceroboh dewan...itu untuk memenang kan BN...ia tak layak lagi di panggil dewan yang mulia.......Ahli Dewan pun tak menghormati speaker,ia tak layak di panggil dewan yang mulia....dan sesuka hati boleh isytihar dan pegang kuasa untuk lantik Speaker..ia tak laya di panggil Dewan Yang MUlia....

tak payah saudara nak belitkan kenyataan saya,Jelas didepan mata Demokrasi tu di bunuh.....dan di cabuli...apabila speaker yang tidak dipilih rakyat melalui pilihanraya dan proses demokrasi pula diangkat menjadi Speaker,Undang - undang di ketepikan tetapi tindakan unilateral di gunakan layakkah di panggil Dewan Yang Mulia,

saudaralah yang patut baca al-quran dan dalami isi kandungan nya, sebab saudara nampak kebatilan tapi buat tak tau...tak payah saudara nak ingatkan saya...

kemenangan Nizar di mahkamah adalah berdasarkan Fakta yang tepat seperti yang termaktub dalam perlembagaan dan undang tubuh kerajaan negeri....jadi Nizar masih lagi MB yang sah...kerana dia tak di kenakan undi tak percaya....Jadi Nizar MB yang Sah disisi Perlembagaan itu sememangnya patut dan berhak di miliki oleh Nizar.....

saya menulis berdasarkan kebenaran dan Hal yang sebenar..kerana saya berada disana ketika Persidangan berlangsung...tak seperti Media - media BN yang menuduh PR biadap dan memutar belitkan Fakta...
dan saya disini bertindak untuk menangkis maklumat yang telah manipulasikan oleh media - media BN..