Ahad, 24 Januari 2010

Parti Keadilan Rakyat sepatutnya dah pecat Zulkifli Noordin

zulnoordinposter-1.jpg image by malaysianunplug
BAGAIKAN yang terang lagi bersuluh itulah yang dapat dikatakan mengenai tindak tanduk ahli Parlimen (yang diselamatkan) Zulkifli Nordin. Beliau hanya menanti masa saja untuk bertindak keluar daripada PKR dan menyertai UMNO. Apa yang yang berbangkit mengenai dirinya akan dijadikan peluang bagi menghalalkan niatnya itu.

Telah selalu di nasihatkan kepada beliau tidak payah berdendang dengan berbagai lagu dan irama untuk menyertai UMNO. Sertai saja, habis cerita.

Apabila Anwar Ibrahim mempertikaikan mengenai kenyataan beliau dalam interview dengan Utusan Malaysia, Zulkifili terus memberi reaksi dengan 'melawan' cakap Anwar. Tidak berdosa kalau nak lawan cakap ketua yang pada anggapannya tidak betul, tetapi biarlah cara atau niat berlawan itu ikhlas dan tidak menampakkan melawannya kerana ada undang di sebalik batu.

Kita nampak cara Zulkifli Nordin melawan itu kerana ingin mencari gaduh bagi menghalalkan tindakan beliau untuk menyertai UMNO. Zulkifli sangat suka kalau PKR mengambil tindakan ke atasnya, apa lagi kalau membuangnya dari keahlian parti berkenaan!

Cerita Zulkifli nak masuk UMNO tidak boleh diselindungkan lagi. Sesiapa yang kenal lawyernya, Md Radzi Mustafa, silalah berjumpa dan tanya lawyer berkenaan. Radzi tahu dari awal hingga akhir dan kosong hingga 10 mengenai Zulkifli. Kalau nak telefon Radzi saya boleh sertakan di sini?

Kepada mereka yang menyokong beliau, selamat menyokong. Kalaupun beliau berada dalam UMNO nanti, sokonglah dia kalau benar dia memperjuangkan Islam dan Melayu. Tetapi apakah orang boleh yakin (kalau beliau ikhlas) nak perjuangkan Islam dalam parti yang menolak Islam?

Satu pertanyaan ringkas untuk Zulkifli; beliau adalah antara lawyer yang tampil membela umat Islam yang dimurtadkan? Kenapakah kejadian murtad mudah berlaku? Bukankah kerana kelonggaran hukum Islam (hukum murtad) di negara ini? Dan siapakah kini bertanggungjawab ke atas semua itu? Bukankah kerajaan yang ditulangi UMNO?

Kalau beliau mahu kembali ke parti asalnya kita tidak boleh mencegahnya. Kerana itu adalah hak asasi seseorang. Penyokong dan pentaksubnya mempunyai hak asasi untuk menyokong Zulkifli. Bagi orang yang tidak kenal dan rapat dengan Zulkifli akan menerima apa sahaja yang dituturkan. Tetapi bagi yang kenal jejak dan lawaknya, hanya mampu tersenyum saja apabila mendengar gebang Zulkifli.

Ini nak diceritakan bagaimana maklumat yang diperolehi tentang beliau. Katanya Zulkifli telah menyerahkan surat perletakan jawatan sebagai ahli Parlimen Kulim - Bandar Baru kepada Najib Monggol. Surat perletakan jawatan itu tanpa tarikh. Ia dijadikan cagaran sekiranya beliau tidak berbuat demikian (umum masuk UMNO), pihak UMNO akan serah surat itu kepada Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).Tapi mungkin perjanjian dah berubah,Zul kini di tugas kan sebagai penembak peluru penabur ala "desparado" kepada rakan - rakan Pakatan.

Surat itu diminta oleh Mat Monggol sebagai jaminan sebelum Abdul Aziz Sheikh Fadzil menarik balik petisyen kerusi Parlimen berkenaan. Di mana menurut persetujuan sekiranya Zulkifli tidak mematuhi syarat, mengumumkan keluar PKR dan menyertai UMNO, maka surat itu akan valid dan diserahkan kepada Suruhan Jaya Pilihan Raya (SPR). Berdasarkan surat itu SPR akan mengisytiharkan kerusi Kulim - Bandar Baru akan kosong.

Zulkifli katanya tidak mahu mengumumkan kemasukan dalam waktu terdekat dan akan mencari masa sesuai. Masa yang ditunjukkan kepada beliau dan dipersetujui ialah selepas Mat Monggol menjadi Perdana Menteri. Najib pula mahu Zulkifli berbuat demikian sebagai menandakan beliau mendapat kepercayaan dan sokongan.

Mungkin cerita ini menimbulkan kemarahan kalangan mereka yang terpesona dengan kepetahaan dan kelentong Zulkifi Nordin selama ini. Kita tidak boleh berkata lebih daripaada apa yang sayang katakan. Cuma sama-sama tunggulah kemungkinan ini dengan penuh sabar.

Bagaimana pun, keyakinan 100 persatu mengenai kemungkinan ini. Sebaik saja Mat Monggol angkat sumpah jadi PM, semua permainan dan sandiwara ini akan terjawab. Bagi Zulkifli pula beliau perlu menyertai UMNO bagi menyelamatkan kerusi itu untuk mengekalkan elaun sebanyak RM12,000 sebulan dan juga pencen sebagai MP. Jelas perjuangan Zulkifli bukan untuk membela agama tetapi menjaga perut!

Kepada Anwar,Azizah,syed Husin dan juga Azmin usahlah pujuk dan rayu Zulkifli lagi. Biarlah beliau pergi membawa cita-cita Islam "penipu"nya dalam UMNO. Makin dirayu dan diungkit makin menjadi dia. Orang yang sudah terperangkap dan terjerat serta hilang prinsip macam Zulkifli tidak perlu ditahan-tahan lagi, buat sakitkan hati sahaja. Biarlah dia cepat-cepat masuk UMNO dan jadi MuNkEeE!

Ingatlah!

Pada ketika Anwar di bicarakan di mahkamah pada tahun 1998 ramai yang menyangka si Jahanam ni adalah salah seorang peguam dari Pasukan Pembela Anwar,tapi tiada siapa pun pun tahu yang mana mangkuk ayun kulim-bandar Bahru ini cuma jadi "macai" dan "potter" pada Haji Sulayman dan Christopher Fernando sahaja.

Mangkuk Ayun ni mula jadi "kaki sibuk" apabila mula berceramah ke sana kemari .Kalau Mangkuk ni berceramah benda yang betul tak pe lah jugak tapi berceramah tentang hal yang mengarut iaitu tentang kuku jari Anwar yang hitam kerana di racun.

Ya! memang benar Anwar di racun dengan menggunakan sejenis racun yang di panggil "Arsenik" dan yang merawatnya adalah Dr.Dzulkefly (MP Kuala Selangor) tapi tak adalah sampai hitam kuku.Ini semua di lakukan adalah untuk menonjolkan diri dengan cara bangang di arena politik.

Perlu di ketahui agaknya kenapa "putu Mayam" ini menyerang Khalid Samad secara deparado?

Pada suatu ketika dahulu "putu Mayam" ini adalah Ahli PAS Kawasan Bandar Tun Razak,tapi oleh kerana sikap opportunnis nya yang telah menimbulkan syak wasangka di kalangan pemimpin PAS telah menyebabkan orang - orang PAS mengambil keputusan untuk tidak membenarkan Zulkifli untuk bertanding dalam pilihanraya.

Sekarang Haram Jadah ni dah buat taik dalam PKR pulak! maka dah seharusnya Zul di terajang keluar dari Parti.Biarlah dia masuk UMNO,

Biarlah dia jadi MuNkEeE,dah memang takdirnya begitu.

Tiada ulasan: