Khamis, 4 November 2010

Siapa Lagi yang Percaya Pada Pilihanraya

HANYA YANG BANGANG SAJA AKAN IKUT UMNO MAIN BOLA

MASIH INGAT LAGI 2 HARI YANG LALU.......

SPR : ZAKAT ATAU TIDAK , BERI WANG DIANGGAP SOGOKAN – mkini

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menegaskan walau apapun penjelasan PAS mengenai wang yang diberikan kepada beberapa mualaf Orang Asli petang kelmarin, ia masih dianggap sebagai sogokan di bawah undang-undang.

Timbalan Pengerusi SPR Wan Ahmad Wan Omar berkata, walaupun PAS mendakwa ia adalah zakat, tetapi di mata undang-undang, wang yang diberikan oleh siapapun kepada pengundi yang boleh mengubah undi mereka, dianggap rasuah mengikut Perkara 10 Akta Kesalahan Pilihan raya 1954.TAPI YANG NIE???RATUSAN BERATUR DIPANAS TERIK UNTUK DAPAT RM100 – mkini

Lebih 300 orang beratur di pejabat MCA di Sandakan awal pagi ini apabila mendapat tahu bahawa wang RM100 akan diagihkan kepada setiap pengundi di Batu Sapi.

Kebanyakan yang beratur hari ini adalah masyarkat Cina yang terdiri daripda golongan berusia dan wanita. Mereka berkumpul di sekitar tangga menuju ke pejabat MCA di tingkat empat di Greenview, di pinggir Sandakan.
LEPAS TU!!!SPR ANGGAP PAS CUBA BELI UNDI – berita hairan

GUA MUSANG: Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menyifatkan tindakan PAS menawarkan bayaran sehingga RM250 kepada setiap pengundi luar yang tinggal di Lembah Klang dan Johor supaya pulang mengundi pada 4 November ini sebagai cubaan membeli pengundi, sekali gus menyalahi Seksyen 10 Akta Kesalahan Pilihan Raya 1954.

Timbalan Pengerusi SPR, Datuk Wan Ahmad Wan Omar berkata, jika terbukti menyalahi akta berkenaan, kemenangan calon parti berkenaan pada pilihan raya kecil itu boleh dibatalkan menerusi petisyen pilihan raya.

“Walaupun parti itu mendakwa mereka berniat baik bagi mengurang beban pengundi untuk balik mengundi, tindakan itu boleh ditafsirkan kaedah memancing undi dengan cara membeli undi.YANG NI PULAK!!!

SPR: BAYARAN RM20 BUKAN RASUAH
- mkini

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) yakin bahawa bayaran RM20 yang ditaburkan kepada orang ramai sebelum majlis jamuan makan malam anjuran Wanita Umno di Batu Sapi, Sabah bukan bertujuan membeli undi.

Ketika dihubungi hari ini, pengerusi SPR, Abdul Aziz Mohd Yusof berkata dakwaan seumpama itu sukar dibuktikan.LEPAS TU............


HABUAN PILIHANRAYA ; RATUSAN LAGI BERATUR UNTUK RM250 – mkini

Barisan panjang kelihatan di bilik operasi BN di Bukit Cekati, Gua Musang, di mana kira-kira 300 orang beratur selepas mengundi.

Kira-kira 12.30 tengah hari tadi, orang ramai kelihatan mendaftar di kaunter sebelum masuk ke dalam sebuah bilik secara bergilir.

Mereka kemudian kelihatan memegang sepucuk sampul coklat.

Semakan mendapati jumlahnya bernilai RM250.


HARI INI,


BERITA TERKINI - jam 7.43

calon Pas di Galas kalah
majoriti 900 +++INI TIANG GOL PAKATAN
MARI KITA MAIN BOLA


7.01pm: GALAS

Dr Zulkefli Mohamad (PAS) - 2,270
Abdul Aziz Yusof (BN-Umno) - 2,834
Majoriti - 564

7pm: BATU SAPI

Linda Tsen (BN-PBS) - 5,051
Yong Teck Lee (SAPP) - 1,018
Ansari Abdullah (PKR) - 1,709
Majoriti - 3,342

TIANG GOL United MuNkEeE


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


nota:
sampai mampus
menendang bola tak masuk
kah kah kahBila United MuNkEeE ajak main Bola ,


padang United MuNkEeE punya,


gol United MuNkEeE punya,


bola United MuNkEeE punya,


refree United MuNkEeE punya,


penjaga garisan United MuNkEeE punya,
pintu gol kita 25 kaki Luas,


pintu gol United MuNkEeE hanya 3 inci luas.


bila kita nak tendang masuk diorang punya gol,


wisel berbunyi Katanya bola terkena tangan(Foul)


Mereka dapat tendangan penalti.Masih nak main bola?52 tahun diorang ajak kita Main Bola,


52 tahun diorang ajak kita Main konda - kondi,


52 tahun diorang ajak kita Main Guli,APA KATA KITA AJAK DIORANG MAIN KITA PUNYA PERMAINAN LAK!!


APAKAH DIA PAKATAN PUNYA PERMAINAN?????INI DIA PERMAINAN KITA!!!!!!LSS:


Siapa lagi percaya pada Pilihanraya? kalau Pilihanraya itu boleh mengubah apa - apa,dah lama Pilihanraya di haramkan.Ingat lagi pada tahun 1969,apabila Mahasiswa turun berkempen dalam Pilihanraya, akibatnya Mahasiswa di kenakan berbagai sekatan sehingga lah Mahasiswa di ikat tanganya dengan AUKU,dengan ertikata lain Mahasiswa di haramkan.


Sebelum perang Dunia Ke-Dua Parti Komunis Malaya tidak di haramkan, tapi apabila Parti Komunis Malaya dan gerakan - gerakan Kiri Tanah melayu seperti PKMM,MDU, AMCJA dan PUTERA menggerakan Revolusi pada Tahun 1948,lalu mereka mengharam kan Parti - Parti ini di Tanah Melayu dan Malaysia.


Kerana Apa??

Kerana Revolusi berjaya mengubah segalanya,daripada kita main bola dalam pilihanraya ada baik kita ajak diorang main bola kat Tengah Jalan Raya.

Amacam ada Brani!!!!

Tiada ulasan: