Selasa, 14 Disember 2010

Kempen Mari Bangkit Memberontak terhadap Ketuanan MelayuMelayu Mana Yang Di Usir Ni??Ini ke Ketuanan Melayu tu???
oleh itu bangun lah wahai Anak Muda ! Kita Bangkit Memberontak!Masih terdesir memori - memori tragis Tuan - tuan Melayu di Kampung Chubadak, Sentul pada tahun Disember 2006. Peneroka bandar (atau penduduk setinggan dari kaca mata arus perdana) diarahkan untuk mengeluarkan apa-apa yang berharga sebelum rumah kayunya diranapkan jentolak. Tiada lagi ruang untuk harapan agar jangka rundingan dilanjutkan. Pembangkang, NGO dan media hanya menunggu masa perobohan berlaku.


Pada saat-saat akhir budak Melayu ini sempat terserempak dengan sebilah keris kayu dalam rumahnya. Maka dengan gembira dia mengeluarkannya dan menunjuk-tunjuk kepada kawan. Malah, budak-budak ini meniru gerak-geri pemimpin politik - berlagak menjulang keris kayu-nya di depan jentolak untuk "mempertahankan rumahnya" daripada dirobohkan. Orang dewasa yang terpinga-pinga dengan nasib masa depan mereka di situ, hanya tersenyum pahit dengan gelagat mereka...


Dua minggu sebelum budak ini menjulang keris kayu-nya, laungan "Ketuanan Melayu" melantun-lantun dalam bangunan PWTC. Ketua Pemuda UMNO ketika itu, Hishammuddin Hussein menghunus dan menjulang keris Panca Warisan untuk mempertahankan "Ketuanan Melayu". Bahangnya bertambah hangat, apabila sesetengah perwakilan mencurah minyak dengan ikrarnya "sanggup bermandi darah untuk mempertahankan Ketuanan Melayu"...


Untuk menamatkan kisah di Kampung Chubadak, keris kayu si budak gagal menghalang kemaraan jentolak berbadan besi. Malah tiada seorang pun perwakilan UMNO yang turun ke situ, bermandi darah untuk mempertahankan Kampung Chubadak. Saya tidak tahu ke mana budak dan keluarganya pergi selepas rumah mereka dirobohkan. Cuma saya agak pasti bahawa Kampung Chubadak warisan Minangkabau yang bersejarah ini akan hilang sebahagiannya, kalau bukan semua dari peta Kuala Lumpur


Sehingga kini gerombolan masih terus mendodoikan melayu dengan nyayian ketuanan melayu sedang anak - anak muda di sini sudah naik mual dengan perkataan Ketuanan Melayu.Dikala orang - orang melayu di kampung berembang dan chu badak di zalimi dengan pengusiran ala regim zionis,dimana pejuang - pejuang perkasa yang bersongkok tinggi??


Apa perlu setia lagi dengan melayu lagi kalau hak kita di rampas dan keluarga kita di usir dan akhirnya kita merempat di negeri sendiri umpama bangsa palestin yang di usir oleh si penzalim zionis.Apa perlu lagi kita memandang ampuh kekuatan si FRU - FRU dan anjing - anjing belaan sang gerombolan.Di Parlimen gerombolan terus berhempas - pulas untuk menggubal akta dan undang - undang untuk membolehkan mereka terus merampas tanah orang melayu.Manakala Pekasam dan haram jadah yang lain akan terus menyanyikan lagu ketuanan melayu.


inilah cara towkay mendapat tanah pusaka orang melayu,tanah orang melayu yang ada sekangkang kera dalam bandar habis di baham towkay - towkay.caranya cukup senang!bagi cadangan pada gerombolan,buktikan bahawa gerombolan akan dilihat bagus,towkay akan ambil kroni anak atau bini menteri untuk dijadikan pemegang saham atau lembaga pengarah dalam projek ini.


Towkay - Towkay ini akan terus tabur duit.Towkay ini bukan sahaja tabur duit malah terus tabur puki amoi.kemudian kalau ada tentangan,minta wujudkan akta dalam parlimen,menteri gerombolan ini tak ada pilihan lagi melalui akta maka ia akan dilihat lebih suci. Dengan akta haramjadah tu akan dilihat bukan rampas tanah orang kampong.Dan kalau nak tau inilah mondus operandi gerombolan hingga hilang tanah - tanah orang melayuSebagai balasan dan habuan kepada para syaitan - syaitan gerombolan kerana mendapatkan tanah untuk para towkay jadi anak dan isteri para gerombolan di beri peluang untuk menjadi pemegang saham manakala abang long dan abang ngah pekida dan perkasam menikmati habuan "lendir" China Doll yang di berikan untuk mereka hasil keringat mereka mengusir orang melayu dari kampung mereka dengan cara gengster songkok tinggi.


Oleh itu apa yang perlu kita tunduk pada ketuanan melayu lagi,persetan haramjadah - haramjadah tersebut,kalau Para FRU,SB,Polis dan abang long tu ada cotar,gas pemedih mata dan meriam air maka kita pulak ada kayu,batu dan beratus - ratus biji penumbuk dan dan beratus - ratus keping penerajang.


Apa yang kita takut! mereka harus kita lawan dan tentang,para gerombolan dengan bangkit memberontak turun ke jalanraya dan


Tiada ulasan: