Ahad, 13 Mac 2011

TERKINI: GEROMBOLAN HINA ULTRAMAN

Dari: Zulimran Nasution

PANAS!!

MEMANG PANAS!!



Sungguh kurang ajar si bodoh yang melukis karikatur yang menyinggung perasaan
jutaan rakyat Jepun yang bertarung nyawa akibat gempa bumi, tsunami dan
kegagalan reaktor nuklear berfungsi! Mampus la Umno-APCO!!


Sebenarnya memang dah lama sungguh aku tak baca akhbar pencacai Umno-APCO kecuali dalam talian, itu pun sebab nak tau berita apa yang diorang spin pusing-pusing macam gasing!


Akan tetapi bila melihat Twitter yang dihantar oleh Naib Presiden PKR, Nurul Izzah Anwar, nampaknya tindakan Berita Hairan menyiarkan karikatur berunsur jenaka jahat tanpa mempedulikan sensitiviti rakyat Jepun yang sedang bertarung nyawa memang sial!


Nurul dalam kenyataan melalui Twitternya 53 minit lalu menulis:


Isu kartun BMinggu: amat mendukacitakan, langsung tidak mewakili rakyat Msia yg bersama merasai keperitan yg dihadapi rakyat Jepun #fb

Apa rasionalnya, atau tidakkah ada perasaan belas kasihan terhadap rakyat negara matahari terbit itu yang baru saja dilanda gempa bumi dan tsunami hingga menyebabkan bencana terhadap loji nuklear yang membahayakan kesihatan umat manusia??

Sementara itu, Ahli Parlimen Batu, Tian Chua juga menuntut supaya The New Straits Times Press (NSTP) menarik balik penyiaran karikatur tersebut dan memohon maaf secara terbuka kepada seluruh rakyat Jepun atas kebodohan yang dicetuskan akhbar pencacai No 1 Umno-APCO ini!

Tian dalam Twitternya 36 minit lalu menyatakan:

We demand @bharianmy to apologize to Malaysian public & Japanese people http://plixi.com/p/83588472 #fb

Sehubungan itu, mari kita sama-sama BOIKOT beli akhbar pencacai Umno-APCO kelas nyamuk ini SEKARANG!!

PETISYEN BOIKOT PENYIARAN KARIKATUR OLEH NIK NAZMI NIK AHMAD

RT @niknazmi Sign the petition protesting @bharianmy inappropriate tsunami cartoon http://plixi.com/p/83588472

1 ulasan:

Jalan Pulang berkata...

Kah kah kah...

Cilok dari mana bro...

Macam pernah baca je kah kah kah...

Kasi la kredit pada tuannya kah kah kah...

Paham aaa... Kah kah kah...