Isnin, 25 April 2011

Macam Mana Gerombolan Boleh Sujud Di Kaki Lim Kit Siang?

Gerombolan Ajak DAP masuk Be End - Harakahdaily

KUALA LUMPUR, 26 April 2011: Setelah berjaya memecahkan PAS dengan isu kerajaan perpaduan, Umno kini dikatakan sedang mendekati DAP pula atas agenda membawa masuk parti itu ke dalam Barisan Nasional (BN).

Menurut sumber, usaha ini diperhebatkan lagi ekoran kemarahan Umno terhadap MCA yang mengajak masyarakat memboikot lidah rasmi Umno, Utusan Malaysia.


Ia juga dibuat selepas Umno mendapati pengaruh DAP semakin kuat khasnya selepas pilihan raya Sarawak baru-baru ini.

Pelbagai pihak dalam MCA termasuk presidennya, Datuk Seri Chua Soi Lek menyerang Utusan ekoran cadangan salah seorang editornya.

Antaranya MCA cadangkan agar Utusan diboikot oleh seluruh rakyat Malaysia. Ekoran itu, ada yang beranggapan langkah menjemput DAP ini adalah mesej Umno kepada MCA.

Tengah hari ini, Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng memanggil sidang media tergempar di pejabat DAP Pusat namun tidak diketahui apakah isu ini berkaitan.

Harakahdaily difahamkan, Umno telah menggunakan keluarga terdekat pemimpin DAP sebagai jambatan mereka namun tidak dapat disahkan maklumat ini.

Umno sebelum ini berjaya memecahkan PAS kepada dua kumpulan melalui agenda kerajaan perpaduan yang dicadangkan presidennya, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang.

Yang dicadangkan Ustaz Abdul Hadi adalah kerajaan yang menggabungkan Pakatan Rakyat dan BN tetapi yang dispinkan oleh media Umno dan aparatus mereka adalah perpaduan antara PAS dan Umno yang sangat sensitif itu.

Kini selepas gagal menghancurkan DAP dengan pelbagai usaha menyerang, pendekatan baru dibuat dengan menghulurkan tangan persahabatan dengannya.


LSS:Ini sudah kira peluang baik!!! kalau Mat Monggol dan Rosmah mengambil tindakan ini yang beruntung nya dah tentu rakyat 1 malaysia! makna nya Kit Siang dan Guan Eng mesti kenakan macam - macam syarat sebelum masuk Be End!antara syarat - syaratnya!1.Suruh Mat Monggol turun tahkta2.Batal kan pendaftaran gerombolan.3.benarkan ching peng balik.4.suruh bik mama masuk kelas erobik.5.Suruh Rajagopal turun takhta.6.Kabinet mesti di bubarkan.7.Pecat A.G Patail.8.Tangkap Taib Mahmut9.Pecat Mat Zaki.10.Tangkap Zul Nordin11.Tangkap Abu Kasim.12. Batalkan keputusan Pilihanraya.13.Tukar Negara Ni jadi Republik.14.Gubal semula Perlembagaan Negara.15.Gubal semula Undang - Undang!16: Tutup kemunting dan mansuhkan I.S.ADan letak 1001 syarat yang power - power kasi botak sikit kepala Mat Monggol,kalau diorang setuju Okay! kalau tak setuju pergi mamposs!!!! Kah..Kah..Kah...Kah

Tiada ulasan: