Jumaat, 12 Jun 2009

Ini baru Real satu malaysia....kalau tak caya tanya kat Ronaldo dengan Kaka !!!Jangan Pertikaikan kuasa Raja Melayu dan Perlembagaan? eh sape yang hina raja? siapa yang langgar Perlembagaan?Lapor Utusan Merapu :

IPOH 11 Jun - "Sebarang gerakan mempertikaikan kepentingan orang Melayu dan bumiputera bukan sahaja melanggar peruntukan asas Perlembagaan Negara dan Perlembagaan Negeri, malah turut mempertikaikan kedaulatan Yang di-Pertuan Agong dan Raja-raja Melayu.

Sultan Perak, Sultan Azlan Shah menegaskan, perkara yang termaktub dalam kedua-dua perlembagaan itu adalah persetujuan yang dicapai secara bersama ketika kemerdekaan negara sedang dirundingkan"

Tapi aku Rasa ini bukan Sultan Azlan yang cakap !! sebab bukan sahaja sultan Azlan tapi yang yang lebih "real" dari Real Madrid ialah satu malaysia dah tahu siapa yang hina raja dan siapa yang langgar perlembagaan...

Satu malaysia dah tahu siapa yang bawak masuk beruang - beruang hutan kedalam Dewan Undangan Negeri itu hari.

Menteri mana yang laksanakan PPSMI yang jelas sekali melanggar artikel 152 yang termaktub dalam Perlembagaan Perseketuan,sebab apa yang penting satu malaysia tahu tu.

Mana punya ADUN yang pergi dakwa Speaker Dewan Undangan Negeri Perak ke mahkamah sedangkan dia tahu perbuatan tu jelas melanggari artukel 72(1) dalam Perlembagaan Persekutuan.


Bukan sahaja Sultan Azlan dan Majlis raja - raja tahu,tapi satu malaysia pun tahu siapa yang gerak kan usaha untuk menghapuskan kekebalan raja - raja..siapa yang maki hamun raja - raja....siapa yang desak supaya harta raja - raja di siasat...

Bukan sahaja Sultan Azlan dan majlis raja - raja malah satu malaysia pun tahu siapa yang hasut rakyat supaya benci dan maki hamun Raja - raja....

itu yang bestnya satu malaysia tuuu !!!!!!!

Tiada ulasan: