Rabu, 30 Mac 2011

Kalau Rosmah datang Ipoh Gerenti Fatwa ni Di Tarik Balik!

MB: Perak patuhi fatwa haramkan poco-poco-Mkini

Kerajaan Negeri Perak akan mematuhi keputusan Jawatankuasa Fatwa Negeri Perak berhubung pengharaman tarian poco-poco, kata Menteri Besar, Datuk Seri Zambry Abdul Kadir.


Beliau berkata, selepas fatwa dikeluarkan, semua pihak perlu menghormatinya dan tidak mempersoalkannya.

Zambry berkata demikian ketika mengulas laporan sebuah akhbar mengenai kenyataan Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria, bahawa Jawatankuasa Fatwa Negeri Perak telah memutuskan tarian berkenaan sebagai haram.

Harussani dilaporkan berkata tarian tersebut diharamkan kerana ia mempunyai unsur kepercayaan agama lain iaitu Kristian selain pemujaan roh dan pewartaan fatwa itu akan dibuat tidak lama lagi.


LSS: Baru nak bersenam untuk kuruskan badan, sudah di fatwa "HARUSSS" atau wajib di Haramkan.Nampaknya Pak Mufti dan Dan Tok Mugabe ni tak sayang jawatan kot.Body macam badak nak berlari tak leh, nak melompat tak boleh, Nak hip - hop tak boleh.....
Jadi apa yang boleh hanya "poco - poco" saje lah! ini "Harussaney" memang buat kerja gila! satu lagi fatwa keluar pasal Poco - poco! konpom bukan Sahaja Harussaney, malah Mugabe serta nenek kebayan sungai rapat sekali kena sumbat ke kemunting kah...kah...kah

Tiada ulasan: